BAP 17

VE RAB Musaya söyliyip dedi:
2. İsrail oğullarına söyle, ve onlardan değnekler al, her ata evi için bir tane olmak üzre, ataları evlerine göre bütün beylerinden on iki değnek al; herkesin adını kendi değneği üzerine yaz.
3. Ve Harunun adını Levi değneği üzerine yazacaksın; çünkü atalar evinin her reisi için bir değnek olacak.
4. Ve onları toplanma çadırında sizinle buluştuğum şehadetin önüne koyacaksın.
5. Ve vaki olacak ki, seçeceğim adamın değneği tomurcuklar sürecek; ve İsrail oğullarının size karşı olan söylenmelerinden kendimi kurtaracağım.
6. Ve Musa İsrail oğullarına söyledi; ve onların bütün beyleri kendisine değnekler verdiler, ataları evlerine göre her bey için bir tane olmak üzre on iki değnek verdiler; Harunun değneği de onların değnekleri arasında idi.
7. Ve Musa değnekleri şehadet çadırında RABBİN önüne koydu.
8. Ve vaki oldu ki, ertesi gün Musa şehadet çadırına girdi; ve işte, Levi evi için olan Harunun değneği tomurcuk sürmüştü, koncalandı, ve çiçek açtı, ve olgun bademler yetiştirdi.
9. Ve Musa değneklerin hepsini RABBİN önünden bütün İsrail oğullarına çıkardı; ve baktılar, ve herkes kendi değneğini aldı.
10. Ve RAB Musaya dedi: İsyan oğullarına karşı alâmet olarak saklanmak üzre Harunun değneğini yine şehadetin önüne koy; ve ölmesinler diye onların söylenmelerini benim üzerimden kaldır.
11. Musa böyle yaptı; RAB kendisine nasıl emretti ise öyle yaptı.
12. Ve İsrail oğulları Musaya söyliyip dediler: İşte, bittik, helâk olduk; hepimiz helâk olduk.
13. Her yaklaşan, RABBİN meskenine yaklaşan ölüyor; hepimiz bitecek miyiz?