BAP 19

VE RAB Musa ile Haruna söyliyip dedi:
2. İsrail oğullarına söyle ki, sana sağlam, kendisinde kusur olmıyan, üzerine hiç boyunduruk binmemiş bir kızıl inek getirsinler diye RABBİN İsrail oğullarına emrettiği şeriatin kanunu budur.
3. Ve onu kâhin Eleazara vereceksiniz, ve onu ordugâhın dışarısına çıkaracak, ve onun önünde boğazlanacak;
4. ve kâhin Eleazar parmağı ile onun kanından alacak, ve toplanma çadırının önüne doğru yedi kere onun kanından serpecek.
5. Ve onun gözleri önünde inek yakılacak; onun derisi ve eti ve kanı gübresile beraber yakılacak;
6. ve kâhin erz ağacı, ve zufa otu ve kırmızı alacak, ve ineğin yakıldığı ateşin ortasına atacak.
7. Ve kâhin esvabını yıkıyacak, ve bedenini suda yıkıyacak, ve sonra ordugâha girecek; ve kâhin akşama kadar murdar olacaktır.
8. Ve onu yakan adam esvabını suda yıkıyacak, ve bedenini suda yıkıyacak, ve akşama kadar murdar olacaktır.
9. Ve tahir bir adam ineğin külünü toplıyacak, ve ordugâhın dışarısında tahir bir yere koyacak; ve İsrail oğulları cemaatine murdarlık suyu için saklanılacaktır; suç takdimesidir.
10. Ve ineğin külünü toplıyan adam esvabını yıkıyacak, ve akşama kadar murdar olacaktır; ve İsrail oğulları için, ve aralarında misafir olan garip için ebedî kanun olacaktır.
11. Her hangi bir insan ölüsüne dokunan yedi gün murdar olacaktır;
12. üçüncü günde ve yedinci günde kendisini onunla tathir edecek; ve tahir olacak; fakat üçüncü günde ve yedinci günde kendisini tathir etmezse, tahir olmıyacak.
13. Bir ölüye, her hangi bir insan cesedine dokunan ve kendisini tathir etmiyen adam RABBİN meskenini murdar eder; ve o can İsrailden atılacaktır; murdarlık suyu onun üzerine serpilmediği için murdar olacaktır; onun murdarlığı daha kendisindedir.
14. Şeriat şudur: çadırda bir adam öldüğü zaman, çadıra giren her adam, ve çadırda olan herkes yedi gün murdar olacaktır.
15. Ve üzerinde örtüsü bağlı olmıyan her açık kap murdar olacaktır.
16. Ve kırda kılıçla öldürülmüş olana, yahut bir ölüye, yahut insan kemiğine, yahut kabre kim dokunursa yedi gün murdar olacak.
17. Ve murdar adam için, yanmış suç takdimesi külünden alacaklar; ve onun üzerine bir kaba akar su konulacak;
18. ve tahir bir adam zufa otunu alıp suya batıracak, ve çadır üzerine, ve bütün kaplar üzerine, ve orada olan adamlar üzerine, ve kemiğe, yahut öldürülmüş adama, yahut ölüye, yahut kabre dokunanın üzerine serpecek;
19. ve tahir adam murdar adam üzerine üçüncü günde ve yedinci günde serpecek; ve yedinci günde onu tathir edecek; ve esvabını yıkıyacak, ve suda yıkanacak, ve akşamlayın tahir olacaktır.
20. Fakat murdar olup kendisini tathir etmiyen adam cümhurun arasından atılacaktır, çünkü RABBİN makdisini murdar etmiştir; onun üzerine murdarlık suyu serpilmemiştir; murdardır.
21. Ve bu onlara ebedî kanun olacaktır; ve murdarlık suyu serpen adam esvabını yıkıyacak; ve murdarlık suyuna dokunan adam akşama kadar murdar olacaktır.
22. Ve murdar adamın dokunduğu her şey murdar olacaktır; ve ona dokunan adam akşama kadar murdar olacaktır.