BAP 4

VE RAB Musaya ve Haruna söyliyip dedi:
2. Levi oğulları arasından aşiretlerine göre, atalar evlerine göre Kohat oğullarının,
3. otuz yaşında ve ondan yukarı elli yaşına kadar toplanma çadırında iş yapmak üzre bütün hizmete girenlerin topunu al.
4. Kohat oğullarının toplanma çadırında hizmeti budur, en mukaddes şeylerdir;
5. ordu göç ettiği zaman Harunla oğulları içeri girecekler, ve bölme perdesini indirecekler, ve şehadet sandığını onunla örtecekler,
6. ve onun üzerine yunusbalığı derisinden bir örtü koyacaklar, ve onun üstüne bütün lâcivert bir bez yayacaklar, ve onun kollarını geçirecekler.
7. Ve huzur ekmeği sofrası üzerine lâcivert bir bez yayacaklar, ve onun üzerine sahanları ve kaşıkları, ve dökülecek takdimeye mahsus tasları ve kâseleri koyacaklar; ve daimî ekmek onun üzerinde olacak;
8. ve onların üzerine kırmızı bir bez yayacaklar, ve onu yunusbalığı derisinden bir örtü ile örtecekler, ve onun kollarını geçirecekler.
9. Ve lâcivert bir bez alacaklar, ve ışık şamdanını, ve kandillerini, ve makaslarını, ve tablalarını, ve onun hizmetinde kullanılan bütün yağ kaplarını örtecekler;
10. ve onu, ve bütün takımlarını yunusbalığı derisinden bir örtü içine koyacaklar, ve onu sedye üzerine koyacaklar.
11. Ve altın mezbah üzerine lâcivert bir bez yayacaklar, ve onu yunusbalığı derisinden bir örtü ile örtecekler, ve onun kollarını geçirecekler;
12. ve makdiste hizmet için kullanılan bütün hizmet takımlarını alacaklar, ve onları lâcivert bir bezin içine koyacaklar, ve onları yunusbalığı derisinden bir örtü ile örtecekler, ve sedye üzerine koyacaklar.
13. Ve mezbahtan külü kaldıracaklar, ve mezbahın üzerine erguvanî bir bez yayacaklar;
14. ve onun üzerinde hizmet için kullanılan bütün takımlarını, ateş tepsilerini, et kancalarını, ve kürekleri, ve leğenleri, mezbahın bütün takımlarını onun üzerine koyacaklar; ve onun üstüne yunusbalığı derisinden bir örtü yayacaklar, ve onun kollarını geçirecekler.
15. Ve ordu göç edeceği vakit, Harunla oğulları makdisi, ve makdisin bütün takımlarını örtmeği bitirdikten sonra Kohat oğulları onu taşımak için gelecekler; fakat ölmesinler diye mukaddes şeylere dokunmıyacaklar. Toplanma çadırında Kohat oğullarının yükleri bunlardır.
16. Ve kâhin Harun oğlu Eleazarın işi, ışık yağı, ve hoş kokulu buhur, ve daimî ekmek takdimesi, ve mesh yağı, bütün meskenin, ve içinde olan her şeyin, makdis ve onun takımlarının işi olacaktır.
17. Ve RAB Musaya ve Haruna söyliyip dedi:
18. Kohatîler aşiretlerinin sıptını Levililer arasından atmayın;
19. fakat mukaddes şeylere yaklaştıkları zaman ölmesinler, ve yaşasınlar diye onlara şöyle yapın: Harunla oğulları içeri girecekler, ve onlardan her birini kendi hizmetine ve yüküne tayin edecekler;
20. fakat ölmesinler diye mukaddes şeyleri bir dakika bile görmek üzre içeri girmiyecekler.
21. Ve RAB Musaya söyliyip dedi:
22. Ataları evlerine göre, aşiretlerine göre Gerşon oğullarının da topunu al;
23. onları, otuz yaşında ve ondan yukarı elli yaşına kadar hizmete bakmak için, toplanma çadırında iş yapmak için girenlerin hepsini sayacaksın.
24. Hizmet etmekte ve yük taşımakta Gerşonîler aşiretlerinin hizmeti şudur:
25. meskenin perdelerini, ve toplanma çadırı ile onun örtüsünü, ve onun üstündeki yunusbalığı derisinden örtüyü, ve toplanma çadırının kapı perdesini,
26. ve meskenle mezbah etrafında olan avlunun askılarını, ve avlu kapısının kapı perdesini, ve onların iplerini, ve onların hizmetinde kullanılan bütün âletleri taşıyacaklar; onlarla yapılan her işi onlar yapacaklar.
27. Gerşonî oğullarının bütün hizmetinde ve bütün yükünde onların bütün hizmeti Harunun ve oğullarının sözü ile olacak; ve bütün yüklerinin korumasına onları tayin edeceksiniz.
28. Toplanma çadırında Gerşonî oğulları aşiretlerinin hizmeti budur; onların vazifesi kâhin Harunun oğlu İtamarın eli altında olacaktır.
29. Merarinin oğullarına gelince, onları aşiretlerine göre, ataları evlerine göre sayacaksın;
30. onları, otuz yaşında ve ondan yukarı elli yaşına kadar, toplanma çadırının işini yapmak için hizmete girenlerin her birini sayacaksın.
31. Ve toplanma çadırında bütün hizmetlerine göre onların yük vazifesi şudur: bütün takımları ile ve bütün hizmetleri ile meskenin çerçeveleri, ve mertekleri, ve tabanları,
32. ve çepçevre avlunun direkleri, ve bunların tabanları, ve kazıkları, ve ipleridir; ve onların taşımağa memur oldukları âletleri adları ile sayacaksınız.
33. Kâhin Harunun oğlu İtamarın eli altında, toplanma çadırındaki bütün hizmetlerine göre Merari oğulları aşiretlerinin hizmeti budur.
34. Ve Musa ile Harun ve cemaatin reisleri, Kohatî oğullarını aşiretlerine göre, ve ataları evlerine göre,
35. otuz yaşında ve ondan yukarı elli yaşına kadar toplanma çadırında iş için hizmete girenlerin her birini saydılar;
36. ve aşiretlerine göre onlardan sayılanlar iki bin yedi yüz elli kişi idi.
37. Kohatîler aşiretlerinden sayılanlar, toplanma çadırında hizmet edenlerin hepsi bunlardır; Musanın vasıtası ile RABBİN sözüne göre Musa ile Harun onları saydılar.
38. Ve Gerşon oğullarından sayılanlar, aşiretleri, ve ataları evlerine göre,
39. otuz yaşında ve ondan yukarı elli yaşına kadar, toplanma çadırında iş için hizmete girenlerin hepsi;
40. aşiretlerine göre, ataları evlerine göre onlardan sayılanlar iki bin altı yüz otuz kişi idi.
41. Gerşon oğulları aşiretlerinden sayılanlar, toplanma çadırında hizmet edenlerin hepsi bunlardır; RABBİN emrine göre Musa ile Harun onları saydılar.
42. Ve Merari oğulları aşiretlerinden, aşiretlerine göre, ataları evlerine göre sayılanlar,
43. otuz yaşında ve ondan yukarı elli yaşına kadar toplanma çadırında iş için hizmete girenlerin hepsi,
44. aşiretlerine göre onlardan sayılanlar üç bin iki yüz kişi idiler.
45. Merari oğulları aşiretlerinden sayılanlar bunlardır; Musa vasıtası ile RABBİN sözüne göre Musa ile Harun onları saydılar.
46. Musa ile Harunun ve İsrail reislerinin saydıkları, Levililerden, aşiretlerine göre, ataları evlerine göre sayılanların hepsi,
47. otuz yaşında ve ondan yukarı elli yaşına kadar hizmet işini, ve toplanma çadırında yükler taşımak işini yapmak için girenlerin hepsi,
48. onlardan sayılanlar sekiz bin beş yüz seksen kişi idiler.
49. RABBİN emrine göre her biri kendi hizmetine göre, ve yüküne göre Musanın eli ile sayıldılar; RABBİN Musaya emrettiği gibi onun tarafından böylece sayıldılar.