BAP 28

VE RAB Musaya söyliyip dedi:
2. İsrail oğullarına emret, ve onlara de: Bana olan takdimeyi, bana hoş koku olarak, ateşle yapılan takdimeler yiyeceğimi, muayyen vakitlerinde bana takdim etmeğe dikkat edeceksiniz.
3. Ve onlara diyeceksin: RABBE arzedeceğiniz ateşle yapılan takdime şudur: daimî yakılan takdime olarak, her gün iki baş olmak üzre birer yıllık kusursuz erkek kuzular.
4. Kuzulardan birini sabahlayın arzedeceksin, ve obirini akşam üstü arzedeceksin;
5. ve ekmek takdimesi olarak, hinin dörtte biri dövülmüş zeytinin yağı ile yoğurulmuş efanın onda biri ince un arzedeceksin.
6. Daimî yakılan takdimedir, Sina dağında kurulmuş olan, hoş koku olarak RABBE ateşle yapılan takdimedir.
7. Ve onun dökülen takdimesi bir kuzu için hinin dörtte biri olacaktır; makdiste RABBE, içkiden bir dökülen takdime dökeceksin.
8. Ve obir kuzuyu akşam üstü arzedeceksin; sabah ekmek takdimesi gibi, ve onun dökülen takdimesi gibi, onu ateşle yapılan takdime, RABBE hoş koku olarak arzedeceksin.
9. Ve Sebt gününde birer yıllık kusursuz iki erkek kuzu, ve ekmek takdimesi olarak, yağla yoğurulmuş efanın onda ikisi ince un, ve onun dökülen takdimesi arzedilecektir;
10. daimî yakılan takdimeden, ve onun dökülen takdimesinden başka her Sebtin yakılan takdimesi budur.
11. Ve aylarınızın başlarında, RABBE yakılan takdime olarak iki genç boğa, ve bir koç, birer yıllık kusursuz yedi erkek kuzu;
12. ve her boğa için, ekmek takdimesi olarak yağla yoğurulmuş efanın onda üçü ince un; ve tek koç için, ekmek takdimesi olarak yağla yoğurulmuş efanın onda ikisi ince un;
13. ve her kuzu için ekmek takdimesi olarak yağla yoğurulmuş efanın onda biri ince un; yakılan takdime, hoş koku olarak RABBE ateşle yapılan takdime arzedeceksiniz.
14. Ve onların dökülen takdimeleri, bir boğa için yarım hin, ve koç için hinin üçte biri, ve bir kuzu için hinin dörtte biri şarap olacak; yılın aylarından her ayın yakılan takdimesi budur.
15. Daimî yakılan takdimeden, ve onun dökülen takdimesinden başka RABBE suç takdimesi olarak bir ergeç arzedilecektir.
16. Ve RABBİN fıshı birinci ayda, ayın on dördüncü günündedir.
17. Ve bu ayın on beşinci gününde bayram olacaktır; yedi gün mayasız ekmek yenilecektir.
18. Birinci günde mukaddes toplantı olacaktır; hiç bir ağır iş yapmıyacaksınız;
19. ateşle yapılan takdime, RABBE yakılan takdime olarak iki genç boğa, ve bir koç, ve birer yıllık yedi erkek kuzu arzedeceksiniz; sizin için onlar kusursuz olacaklardır;
20. ve onların ekmek takdimesi olarak, bir boğa için onda üç, ve koç için onda iki yağla yoğurulmuş ince un arzedeceksiniz;
21. yedi kuzudan her kuzu için onda bir,
22. ve sizin için kefaret etmek üzre suç takdimesi olarak bir ergeç arzedeceksiniz.
23. Daimî yakılan takdime olan sabahın yakılan takdimesinden başka bunları da arzedeceksiniz.
24. Bu suretle her gün, RABBE hoş koku olarak, ateşle yapılan takdimenin yiyeceğini yedi gün arzedeceksiniz; daimî yakılan takdimeden, ve onun dökülen takdimesinden başka olarak arzedilecektir.
25. Ve yedinci günde sizin için mukaddes toplantı olacaktır; hiç bir ağır iş yapmıyacaksınız.
26. Ve turfandalar gününde, haftalar bayramınızda, RABBE yeni ekmek takdimesi arzettiğiniz zaman, sizin için mukaddes toplantı olacaktır; hiç bir ağır iş yapmıyacaksınız;
27. fakat RABBE hoş koku, yakılan takdime olarak iki genç boğa, bir koç, birer yıllık yedi erkek kuzu;
28. ve onların ekmek takdimesi olarak, her boğa için onda üç, tek koç için onda iki,
29. yedi kuzudan her kuzu için onda bir yağla yoğurulmuş ince un;
30. sizin için kefaret etmek üzre bir ergeç arzedeceksiniz.
31. Daimî yakılan takdimeden, ve onun ekmek takdimesinden başka olarak bunları (sizin için kusursuz olacaklar), ve onların dökülen takdimelerini arzedeceksiniz.