BAP 9

VE Mısır diyarından çıktıktan sonra ikinci yılda, birinci ayda, RAB Sina çölünde Musaya söyliyip dedi:
2. İsrail oğulları muayyen vaktinde fıshı tutsunlar.
3. Bu ayın on dördüncü gününde, akşam üstü, muayyen vaktinde tutacaksınız; onu bütün kanunlarına ve bütün hükümlerine göre tutacaksınız.
4. Ve Musa fıshı tutsunlar diye İsrail oğullarına söyledi.
5. Ve Sina çölünde, birinci ayda, ayın on dördüncü gününde akşam üstü fıshı tuttular; RABBİN Musaya emrettiği her şeye göre İsrail oğulları öyle yaptılar.
6. Ve insan ölüsünden dolayı murdar olan adamlar vardı, ve o günde fıshı tutamadılar; ve o günde Musanın ve Harunun önüne geldiler;
7. ve o adamlar ona dediler: İnsan ölüsünden dolayı biz murdarız; İsrail oğulları arasında muayyen vaktinde RABBİN takdimesini arzetmekten niçin menolunuyoruz?
8. Ve Musa onlara dedi: Durun, sizin için RABBİN ne emredeceğini işiteyim.
9. Ve RAB Musaya söyliyip dedi:
10. İsrail oğullarına söyliyip de: Sizden yahut zürriyetinizden biri ölüden dolayı murdar olursa, yahut uzak yolculukta bulunursa, yine RABBE fıshı tutacaktır.
11. İkinci ayın on dördüncü gününde akşam üstü onu tutacaklar; mayasız ekmek ve acı otlarla onu yiyecekler;
12. ondan sabaha kadar bırakmıyacaklar, ve bir kemiğini kırmıyacaklar; fıshın bütün kanununa göre onu tutacaklar.
13. Fakat tahir olan ve yolculukta bulunmıyan adam fıshı yapmaktan geri kalırsa, o can kavmından atılacaktır; mademki muayyen vaktinde RABBİN takdimesini arzetmemiştir, o adam suçunu yüklenecektir.
14. Ve eğer bir yabancı yanınızda misafir olup RABBE fıshı tutacaksa, fıshın kanununa ve usulüne göre onu öyle tutacaktır; sizin için, hem misafir için hem de memleketin yerlisi için, bir kanununuz olacaktır.
15. Ve mesken kurulduğu günden meskeni, şehadet çadırını, bulut örttü; ve akşamlayın bir ateş görünüşü gibi sabaha kadar meskenin üzerinde idi.
16. Daima böyle idi; bulut ve geceleyin ateş görünüşü onu örterdi.
17. Ve Çadırın üzerinden bulut kaldırılınca İsrail oğulları göç ederlerdi; ve bulut nerede durursa, İsrail oğulları orada konarlardı.
18. İsrail oğulları RABBİN emrine göre göç ederler, ve RABBİN emrine göre konarlardı; mesken üzerinde bulutun durduğu bütün günler konarlardı.
19. Ve bulut mesken üzerinde çok günler eğleşince İsrail oğulları RABBİN bekçiliğini tutarlar, ve göç etmezlerdi.
20. Ve bazen bulut mesken üzerinde bir kaç gün bulunurdu; o zaman RABBİN emrine göre konarlar; ve RABBİN emrine göre göç ederlerdi.
21. Ve bazen bulut akşamdan sabaha kadar bulunurdu; ve sabahlayın bulut kaldırılınca göç ederlerdi; yahut bir gün ve bir gece, bulut kaldırılınca göç ederlerdi.
22. İki gün olsun, yahut bir ay, yahut çok günler olsun, bulut mesken üzerinde durarak eğleştikçe İsrail oğulları konarlar ve göç etmezlerdi; fakat kaldırıldığı zaman göç ederlerdi.
23. RABBİN emrine göre konarlar, ve RABBİN emrine göre göç ederlerdi; Musa vasıtası ile olan RABBİN emrine göre RABBİN bekçiliğini tutarlardı.