BAP 8

VE RAB Musaya söyliyip dedi:
2. Haruna söyle ve ona de: Kandilleri yerine koyduğun zaman, yedi kandil şamdanın ön tarafına ışık verecekler.
3. Ve Harun böyle yaptı; RABBİN Musaya emrettiği gibi onun kandillerini şamdanın önünde ışık verecek surette koydu.
4. Ve şamdanın işçiliği bu idi; dövmeci işi altındı; ayağına ve çiçeklerine kadar dövmeci işi idi; şamdanı RABBİN Musaya gösterdiği örnek gibi yaptı.
5. Ve RAB Musaya söyliyip dedi:
6. İsrail oğulları arasından Levilileri al, ve onları tathir et.
7. Ve onları tathir etmek için kendilerine böyle yapacaksın: üzerlerine tathir suyu serp, ve bütün bedenleri üzerinden ustura geçirsinler, ve esvaplarını yıkasınlar, ve kendilerini tathir etsinler.
8. O zaman genç bir boğa, ve onun ekmek takdimesi olarak yağla yoğurulmuş ince un alsınlar; ve suç takdimesi olarak başka bir boğa alacaksın.
9. Ve Levilileri toplanma çadırının önünde takdim edeceksin; ve İsrail oğullarının bütün cemaatini toplıyacaksın;
10. ve Levilileri RABBİN önünde takdim edeceksin. Ve İsrail oğulları ellerini Levililer üzerine koyacaklar;
11. ve RABBİN hizmetini yapmak Levililerin işi olsun diye Harun onları RABBİN önünde İsrail oğulları tarafından sallama takdimesi olarak arzedecektir.
12. Ve Levililer boğaların başları üzerine ellerini koyacaklar; ve Levililer için kefaret etmek üzre birini suç takdimesi olarak, ve obirini yakılan takdime olarak RABBE arzedeceksin.
13. Ve Levilileri Harunun önüne, ve oğullarının önüne durduracaksın, ve onları RABBE sallama takdimesi olarak arzedeceksin.
14. Ve Levilileri İsrail oğulları arasından böyle ayıracaksın; ve Levililer benim olacaklar.
15. Ve ondan sonra Levililer toplanma çadırının hizmetini yapmak üzre içeri girecekler; ve onları tathir edeceksin, ve onları sallama takdimesi olarak arzedeceksin.
16. Çünkü İsrail oğulları arasından onlar tamamen bana verilmiştir; bütün rahim açanlar yerine, İsrail oğullarından ilk doğanlar yerine onları kendime aldım.
17. Çünkü İsrail oğulları arasında insan olsun, hayvan olsun, ilk doğanlar benimdir; Mısır diyarında bütün ilk doğanları vurduğum günde, onları kendim için takdis ettim.
18. Ve İsrail oğulları arasında bütün ilk doğanlar yerine Levilileri aldım.
19. Ve İsrail oğulları makdise yaklaştıkları zaman İsrail oğulları arasında belâ olmasın diye toplanma çadırında İsrail oğullarının hizmetini yapmak, ve İsrail oğulları için kefaret etmek üzre, İsrail oğulları arasından Levilileri Haruna ve oğullarına hediye olarak verdim.
20. Musa ile Harun, ve İsrail oğullarının bütün cemaati Levililere böyle yaptılar; İsrail oğulları RABBİN Levililer hakkında Musaya emrettiği her şeye göre onlara böyle yaptılar.
21. Ve Levililer kendilerini suçtan tathir ettiler, ve esvaplarını yıkadılar; ve Harun RABBİN önünde onları sallama takdimesi olarak arzetti; ve Harun onları tathir etmek üzre onlar için kefaret etti.
22. Ve ondan sonra Levililer, Harunla oğullarının önünde toplanma çadırında hizmetlerini yapmak için içeri girdiler; Levililer hakkında RABBİN Musaya emrettiği gibi onlara öyle yaptılar.
23. Ve RAB Musaya söyliyip dedi:
24. Levililere ait olan şey budur: toplanma çadırının işinde hizmet nöbeti beklemek için yirmi beş yaşında ve ondan yukarı olanlar içeri girecekler;
25. ve elli yaşından sonra hizmet nöbetinden çekilecekler, ve artık hizmet etmiyecekler,
26. fakat toplanma çadırında vazifelerinin ifasında kardeşlerine yardım edecekler, fakat hizmet etmiyeceklerdir. Vazifelerinde Levililere böyle yapacaksın.