BAP 30

VE Musa İsrail oğullarının sıptları reislerine söyliyip dedi: RABBİN emrettiği şey şudur.
2. Bir adam RABBE adak adarsa, yahut nefsini bir bağla bağlamak üzre and ederse; sözünü bozmıyacaktır; ağzından çıkan her şeye göre yapacaktır.
3. Ve bir kadın gençliğinde, babasının evinde iken RABBE adak adarsa, ve kendini bir bağla bağlarsa,
4. ve babası onun adağını ve nefsini bağladığı bağı işitirse, ve babası ona karşı susarsa; o zaman bütün adakları duracak, ve nefsini onunla bağladığı her bağ duracaktır.
5. Fakat babası işittiği günde ona mani olursa, onun adaklarından ve nefsini onunla bağladığı bağlardan hiç biri durmıyacaktır; ve RAB ona bağışlıyacaktır, çünkü babası kendisine mani olmuştur.
6. Ve eğer adakları, yahut nefsini onunla bağladığı dudaklarının düşüncesiz sözü üzerinde iken kocaya varırsa,
7. ve kocası işitirse, ve işittiği günde ona karşı susarsa; o zaman adakları duracak, ve nefsini onlarla bağladığı bağlar duracaklardır.
8. Fakat kocası işittiği günde kendisine mani olursa, o zaman kendi üzerindeki adağı, ve nefsini onunla bağlamış olduğu düşüncesiz sözünü iptal edecektir; ve RAB ona bağışlıyacaktır.
9. Fakat dul, yahut boşanmış kadının adağı, canını onunla bağladığı her şey onun üzerinde duracaktır.
10. Ve eğer kocasının evinde adadı ise, yahut and ederek nefsini bağla bağladı ise,
11. ve kocası işitip ona karşı sustu, ve kendisine mani olmadı ise, onun bütün adakları duracak, ve nefsini onunla bağladığı her bağ duracaktır.
12. Fakat kocası işittiği günde onları tamamen iptal etti ise, o zaman adakları hakkında, yahut nefsini onunla bağlamış olduğu bağ hakkında dudaklarından çıkan her şey durmıyacaktır; kocası onları iptal etmiştir; ve RAB kadına bağışlıyacaktır.
13. Nefsi alçaltmak üzre yapılan her adağı, ve bağlıyan yemini kocası tasdik edebilir, ve kocası onu iptal edebilir.
14. Fakat kocası gün geçtikçe ona karşı susarsa, o zaman onun bütün adaklarını, yahut üzerinde olan bütün bağlarını tasdik eder; onları tasdik etmiştir, çünkü onları işittiği günde ona karşı susmuştur.
15. Fakat onları işittikten sonra tamamen iptal ederse, o zaman kadının günahını yüklenecektir.
16. Erkekle karısı hakkında, gençliğinde babasının evinde iken kızı ile babası hakkında, RABBİN Musaya emrettiği kanunlar bunlardır.