BAP 21

VE Cenubda oturan Kenânlı, Arad kıralı, İsrailin Atarim yolundan geldiğini işitti; ve İsraille cenketti, ve onlardan esir aldı.
2. Ve İsrail RABBE adak adayıp dedi: Eğer gerçek bu kavmı benim elime verirsen, o zaman onların şehirlerini bütün bütün yok edeceğim.
3. Ve RAB İsrailin sesini işitti, ve Kenânlıları ele verdi; ve onları ve şehirlerini bütün bütün yok ettiler; ve o yerin adı Horma konuldu.
4. Ve Hor dağından, Edom diyarını dolaşmak için Kızıl Deniz yolundan göç ettiler; ve yolda kavmın canı çok sıkıldı.
5. Ve kavm Allaha ve Musaya karşı söyledi: Çölde ölelim diye niçin bizi Mısırdan çıkardınız? çünkü ekmek yok, ve su yok; ve canımız bu bayağı ekmekten iğreniyor.
6. Ve RAB kavm arasına yakıcı yılanlar gönderdi, ve kavmı ısırdılar; ve İsrailden bir çok halk öldü.
7. Ve kavm Musaya gelip dediler: Suç ettik, çünkü RABBE ve sana karşı söyledik; üzerimizden yılanları kaldırsın diye RABBE yalvar. Ve Musa kavm için yalvardı.
8. Ve RAB Musaya dedi: Kendine yakıcı bir yılan yap, ve onu bir sırık üzerine koy; ve vaki olacak ki, her ısırılan ona bakınca yaşıyacaktır.
9. Ve Musa tunçtan bir yılan yaptı, ve onu sırık üzerine koydu; ve vaki oldu ki, yılanın ısırdığı bir adam tunç yılana bakarsa yaşardı.
10. Ve İsrail oğulları göç edip Obotta kondular.
11. Ve Obottan göç ettiler, ve çölde Moabın önünde, gündoğusuna doğru olan İye-abarimde kondular.
12. Ve oradan göç ettiler ve Zered vadisinde kondular.
13. Oradan göç ettiler, ve çölde olan, Amorîler sınırından çıkan Arnon deresinin öte tarafında kondular; çünkü Arnon, Moable Amorîler arasında Moab sınırıdır.
14. Bunun için RABBİN Cenkleri kitabında deniliyor: Sufada Vaheb, ve Arnon dereleri,
15. Ve Ar meskenine doğru meyleden, Moab sınırına dayanan, Derelerin yamacı...
16. Ve oradan Beere* göç ettiler; RABBİN Musaya: Kavmı topla, onlara su vereceğim, dediği kuyu budur.
* Kuyu.
17. O zaman İsrail bu şiiri terennüm etti: Ey kuyu, fışkır; siz ona terennüm edin;
18. Kuyu, onu reisler kazdılar, Onu kavmın ileri gelenleri, Asa ile, ve değneklerile kazdılar. Ve çölden Mattanaya;
19. ve Mattanadan Nahaliele; ve Nahalielden Bamota;
20. ve Bamottan Moab kırında olan dereye, çöle bakan Pisga tepesine göç ettiler.
21. Ve İsrail Amorîlerin kıralı Sihona ulaklar gönderip dedi:
22. Senin memleketinden geçeyim; tarlaya yahut bağa sapmıyacağız; kuyu sularından içmiyeceğiz; senin sınırından geçinciye kadar kıralın caddesinden yürüyeceğiz.
23. Ve Sihon İsraili kendi sınırından geçirmedi; ve Sihon bütün kavmını topladı, ve İsraile karşı çöle çıkıp Yahatsa geldi; ve İsraille cenketti.
24. Ve İsrail onu kılıçtan geçirdi, ve Arnondan Yabboka kadar, Ammon oğullarına kadar, onun memleketini aldı; çünkü Ammon oğullarının sınırı kuvvetli idi.
25. Ve İsrail bu şehirlerin hepsini aldı; ve İsrail Amorîlerin şehirlerinin hepsinde, Heşbonda ve onun bütün köylerinde oturdu.
26. Çünkü Heşbon Amorîler kıralı Sihonun şehri idi; o Moabın evelki kıralı ile cenketmiş ve Arnona kadar bütün memleketini elinden almıştı.
27. Bunun için mesel söyliyenler diyorlar: Heşbona gelin; Sihonun şehri yapılsın ve pekiştirilsin;
28. Çünkü Heşbondan ateş, Sihonun şehrinden alev çıktı; Moabın Ar şehrini, Arnonun yüksek yerlerinin efendilerini yiyip bitirdi.
29. Vay sana, ey Moab! Ey Kemoşun kavmı, sen helâk oldun; Amorîler kıralı Sihona, Oğullarını kaçak, ve kızlarını esirliğe verdi.
30. Onlara ok attık; Heşbon, Dibona kadar helâk oldu, ve Medebaya varan Nofaya kadar harap ettik.
31. Ve İsrail Amorîler memleketinde oturdu.
32. Ve Musa Yazeri çaşıtlamak için adamlar gönderdi; ve onun köylerini aldılar, ve orada olan Amorîleri kovdular.
33. Ve dönüp Başan yolundan çıktılar; ve Başan kıralı Og, kendisi ve bütün kavmı, Edreide cenk için onlara karşı çıktılar.
34. Ve RAB Musaya dedi: Ondan korkma; çünkü onu, ve bütün kavmını, ve memleketini senin eline verdim; ve ona, Heşbonda oturan Amorîler kıralı Sihona yaptığın gibi yapacaksın.
35. Ve onu, ve oğullarını ve bütün kavmını, kendisinde bir kimse kalmayıncıya kadar vurdular; ve onun memleketini aldılar.