BAP 6

VE RAB Musaya söyliyip dedi:
2. İsrail oğullarına söyle, ve onlara de: Bir erkek yahut bir kadın adanan Nezîr adağını adamak için kendini RABBE ayırırsa,
3. şaraptan, ve içkiden çekinecek; şarap sirkesi, ve içki sirkesi içmiyecek, ve hiç üzüm suyu içmiyecek, ve yaş yahut kuru üzüm yemiyecek.
4. Bütün ayrılığı günlerinde, çekirdekten kabuğa kadar, asmadan yapılan hiç bir şey yemiyecektir.
5. Ayrılığı adağının bütün günlerinde başı üzerinden ustura geçmiyecek; kendini RABBE ayırdığı günler doluncıya kadar mukaddes olacak; başının saçını uzamağa bırakacak.
6. Kendini RABBE ayırdığı bütün günlerde ölüye yaklaşmıyacak.
7. Babası, ve anası, ve kardeşi, ve kızkardeşi öldüğü zaman onlar için kendini murdar etmiyecektir; çünkü Allaha ayrılık alâmeti başının üzerindedir.
8. Ayrılığının bütün günlerinde RABBE mukaddestir.
9. Ve eğer yanında bir adam birden bire hemen ölür, ve ayrılığının başını murdar ederse; o zaman tathiri gününde başını tıraş edecek, yedinci günde onu tıraş edecektir.
10. Ve sekizinci günde, toplanma çadırının kapısına, kâhine iki kumru, yahut iki güvercin yavrusu getirecek;
11. ve kâhin birini suç takdimesi, ve obirini yakılan takdime olarak arzedecek, ve ölüden dolayı suç işlediğinden onun için kefaret edecek, ve o günde başını takdis edecektir.
12. Ve ayrılık günlerini RABBE ayıracak, ve günah takdimesi olarak bir yıllık erkek bir kuzu getirecek; fakat evelki günler boşa gidecektir, çünkü ayrılığı murdar olmuştur.
13. Ve Nezîrin şeriati budur: ayrılığı günleri dolunca toplanma çadırının kapısına getirilecek;
14. ve yakılan takdime olarak kusursuz bir yıllık bir erkek kuzu, ve suç takdimesi olarak kusursuz bir yıllık bir dişi kuzu, ve selâmet takdimeleri olarak kusursuz bir koç,
15. ve bir sepet mayasız ekmek, yağla yoğurulmuş ince un pideleri, ve yağ sürülmüş mayasız yufkalar, ve onların ekmek takdimesi, ve onların dökülen takdimeleri olmak üzre RABBE takdimesini arzedecektir.
16. Ve kâhin RABBİN önünde onları takdim edecek, ve suç takdimesini ve yakılan takdimesini arzedecek;
17. ve mayasız ekmek sepetile beraber koçu RABBE selâmet takdimeleri kurbanı olarak arzedecek; kâhin onun ekmek takdimesile dökülen takdimesini de arzedecek.
18. Ve Nezîr toplanma çadırının kapısında ayrılığının başını tıraş edecek, ve ayrılığının başının saçını alacak, ve selâmet takdimeleri kurbanının altında olan ateşin üzerine koyacak.
19. Ve kâhin koçtan haşlanmış omuzu, ve sepetten mayasız bir pide, ve mayasız bir yufka alacak, ve ayrılığının başını tıraş ettikten sonra, Nezîrin avuçları üzerine koyacak;
20. ve kâhin sallama takdimesi olarak onları RABBİN önünde sallıyacak; bu, sallama döşü ve kaldırma budu ile beraber kâhin için mukaddestir; ve ondan sonra Nezîr şarap içebilir.
21. Adak adıyan Nezîrin, ve elinin yettiği diğer şeylerden başka, ayrılığı için RABBE takdimesinin şeriati budur; adadığı adağına göre, ayrılığının şeriatine göre böyle yapmalıdır.
22. Ve RAB Musaya söyliyip dedi:
23. Haruna ve oğullarına söyliyip de: İsrail oğullarını böyle mubarek kılacaksınız; onlara diyeceksiniz:
24. RAB seni mubarek kılsın, ve seni korusun;
25. RAB sana yüzünü parlatsın, ve sana lûtfetsin;
26. RAB sana yüzünü kaldırsın, ve sana selâmet versin.
27. Böylece benim ismimi İsrail oğulları üzerine koyacaklar, ve ben onları mubarek kılacağım.